Gyömbér rendelése

A gyömbér tea hatékonysága

A gyömbér használata több ezer évre nyúlik vissza és már többek között a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben is hatékonyan használják, de a gyömbérből készült tea más körülmények között is enyhülést nyújthat. A legjobb hatás elérése érdekében a friss gyömbért forrásban levő vízben kell kiáztatni vagy ha ehhez nincs türelmünk, akkor már lehet filteres formában is hozzájutni a gyömbérhez, aminek éppen olyan intenzív íze van, mint a friss gyömbérből készített teának. A gyömbér tea nagyon egészséges, de ettől függetlenül fontos, hogy beszéljünk a kezelőorvosunkkal, mielőtt rendszeresen el kezdenénk használni ezt a teát gyógyászati célokra.

gyömbér-tea

Megnyugtatja a gyomrot

A gyömbér egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy képes felvenni a harcot mindenféle gyomorrontással, rosszulléttel, hányingerrel szemben. Éppen ezért érdemes elkortyolni egy csésze gyömbér teát, amikor rosszul érezzük magunkat. Több tanulmány igazolta azt is, hogy a gyömbér tea segíthet az utazási betegség, a reggeli rosszullét, valamint a kemoterápia okozta hányinger kezelésében is.

Izomfájdalmakra

A gyömbér gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, így képes enyhíteni még az izomlázat is egy-egy edzés után. Egy 2010-es tanulmány szerint az izomfájdalmak és izomláz kezelésére a legjobb a nyers gyömbér fogyasztása, de a tea is hasonlóan hatékony lehet. A gyömbér három nap alatt képes csökkenteni a fájdalom intenzitását, illetve a kemény edzések után is érdemes fogyasztani, mivel átmelegíti és ellazítja az egész testet.

Mestruációs görcsökre

A nőknél is megkönnyebbülést hozhat a gyömbér tea a menstruációs időszakokban. Egy tanulmány megállapította, hogy a gyömbér tea enyhíti a menstruációs fájdalmakat, csökkenti a méhösszehúzódásait és görcseit, illetve ellazítja a simaizomokat is.

Biztonsági aggodalmak

A mellékhatások ritkák, de ha túl sokat iszunk gyömbér teát, akkor gyomorégés vagy hasmenés is jelentkezhet.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!