A gyömbér tea hatékonysága

A gyömbér használata több ezer évre nyúlik vissza és már többek között a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben is hatékonyan használják, de a gyömbérből készült tea más körülmények között is enyhülést nyújthat. A legjobb hatás elérése érdekében a friss gyömbért forrásban levő vízben kell kiáztatni vagy ha ehhez nincs türelmünk, akkor már lehet filteres formában is hozzájutni a gyömbérhez, aminek éppen olyan intenzív íze van, mint a friss gyömbérből készített teának. A gyömbér tea nagyon egészséges, de ettől függetlenül fontos, hogy beszéljünk a kezelőorvosunkkal, mielőtt rendszeresen el kezdenénk használni ezt a teát gyógyászati célokra.

gyömbér-tea

Megnyugtatja a gyomrot

A gyömbér egyik legelőnyösebb tulajdonsága, hogy képes felvenni a harcot mindenféle gyomorrontással, rosszulléttel, hányingerrel szemben. Éppen ezért érdemes elkortyolni egy csésze gyömbér teát, amikor rosszul érezzük magunkat. Több tanulmány igazolta azt is, hogy a gyömbér tea segíthet az utazási betegség, a reggeli rosszullét, valamint a kemoterápia okozta hányinger kezelésében is.

Izomfájdalmakra

A gyömbér gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, így képes enyhíteni még az izomlázat is egy-egy edzés után. Egy 2010-es tanulmány szerint az izomfájdalmak és izomláz kezelésére a legjobb a nyers gyömbér fogyasztása, de a tea is hasonlóan hatékony lehet. A gyömbér három nap alatt képes csökkenteni a fájdalom intenzitását, illetve a kemény edzések után is érdemes fogyasztani, mivel átmelegíti és ellazítja az egész testet.

Mestruációs görcsökre

A nőknél is megkönnyebbülést hozhat a gyömbér tea a menstruációs időszakokban. Egy tanulmány megállapította, hogy a gyömbér tea enyhíti a menstruációs fájdalmakat, csökkenti a méhösszehúzódásait és görcseit, illetve ellazítja a simaizomokat is.

Biztonsági aggodalmak

A mellékhatások ritkák, de ha túl sokat iszunk gyömbér teát, akkor gyomorégés vagy hasmenés is jelentkezhet.

Gyömbér termékek

Netamin Kurkumin Fortepiperinnel és gyömbérrel 60db

Netamin Kurkumin Forte piperinnel és gyömbérrel 60db

95% standarizált kurkuma-kivonattal, extra piperinnel és gyömbérrel

Ár: 5490 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!