A gyömbér és az immunrendszer

Az immunrendszer feladata, hogy ellássa azokat a komplex folyamatokat, melyek segítenek abban, hogy megvédjék a szervezetet a különféle betegségekkel szemben. Időnként az immunrendszer fokozottan aktív, hogy megelőzze a különféle egészségügyi következményeket. A tudományos kutatások úgy találták, hogy a gyömbér képes kiegyensúlyozni az immunrendser működését, illetve helyrehozza annak megfelelő működését. A gyömbérről azt is megállapították ,hogy fokozza az immunrendszer védelmi funkcióit. Természetesen nagyon fontos, hogy orvosunktól tanácsot kérjünk, mielőtt rendszeresen el kezdenénk fogyasztani a gyömbért az immunrendszerünk fellendítésére.

gyömbér

Gyömbér gyulladáscsökkentőként

A bizonyítékok azt mutatják, hogy a gyömbér igen hatékony a gyulladások, illetve az asztma kezelésében is. Ez azért van, mert a gyömbér képes elnyomni a TH2 immunválaszt, ami az allergiák esetében jelentkezik. Egy 2008-as tanulmány szerint a TH2 védekezik a külső behatolókkal szemben, azonban ha ez a válasz hiperaktív, akkor asztma és egyéb allergiák alakulnak ki. A gyömbér azonban képes csökkenteni a gyulladásokat és az asztmát is, azzal, hogy aktivizálja az immunrendszert.

Antioxidáns

A gyömbérről egy 2008-as tanulmány azt is megállapította, hogy igen erős antioxidánsokkal van teli. Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek képesek leküzdeni a szabad gyököket, melyek egyébként károsíthatják a sejteket és akár még azok halálát is előidézhetik, ami ténylegesen komoly károkat okoz a szervrendszerekben. A szabad gyökök nagyon reaktívak és instabilak, ezért jelentenek veszélyt a szervezetre. Azonban a gyömbér képes megakadályozni ezek termelődését, illetve aktivitásukat is csökkenti.

T-sejt-aktiválás

A gyömbérről úgy találták, hogy hatékonyan aktiválja a T-sejteket is, állítja egy 2008-as tanulmány. A T-sejtek fontos részét képezik az immunrendszernek: ezek azok a vérsejtek, amelyek képesek elpusztítani a vírussal fertőzött sejteket, illetve a tumorokat. Ezért a gyömbérnek igazán fontos szerepe van abban, hogy megvédjen minket a különféle betegségekkel szemben.

 

Gyömbér termékek

Netamin Kurkumin Fortepiperinnel és gyömbérrel 60db

Netamin Kurkumin Forte piperinnel és gyömbérrel 60db

95% standarizált kurkuma-kivonattal, extra piperinnel és gyömbérrel

Ár: 5490 Ft
Megnézem
Újdonság

Dali Instant MézesGyömbér tea 15x20 g (300g)

Dali Instant Mézes Gyömbér tea 15x20 g (300g)

Kiváló minőségű gyömbérből és mézből készült, frissítő hatású tea.

Ár: 1790 Ft
Megnézem
Vélemények (1)